AMANITA PHANTERINA

Nom científic: Amanita Pantherina és el nom científic

Nom col·loquial: Amanita pantera o fals galliponter és el nom col·loquial.

Característiques: El cos fructífer presenta un barret d'entre 10 i 12 centímetres de diàmetre, de color variable entre el marró clar i el marró grisenc, hemisfèric en exemplars joves, més tard convex, finalment pla-convex. En la seva cutícula presenta nombroses escates blanques, que són restes del vel, de forma arrodonida o punxeguda. El marge és arrodonit i estriat. Les làmines són blanques i lliures. El peu, de fins a 15 centímetres d'alçada, presenta un anell en el medi i una base bulbosa.

Hàbitat: Es troba en fulla caduca, sobretot de faig i, amb menor freqüència, boscos de coníferes i prats rarament a tot Europa, Àsia occidental a finals d'estiu i tardor. També s'ha registrat a l'Àfrica del Sud, on es creu que va ser introduïda accidentalment amb arbres importats d'Europa.

Usos culinaris: Presenta el mateix síndrome que l’Amanita Muscaria però més greu, i excepcionalment pot ocasionar la mort.
Els símptomes consisteixen en excitació psicomotriu, convulsions, estat d'embriaguesa, deliri, vertigen, al·lucinacions, miosi, diüresi, vòmits, etc... Comencen entre mitja hora i 4 hores després de la ingestió dels bolets i poden durar fins a 3 dies.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada