Nom científic: Lactarius controversus.
Característiques: El barret adult pot assolir 16 cm. de diàmetre, de color blanc brut a crema, convex primerament i després pla per finalment adquirir la forma d'embut. Làmines poc decurrents, blanquinoses al principi i després ocràcies, gruixudes, amples, ben separades, que no baixen per la cama o ho fan molt poc. Les arestes es taquen de color marró clar en ésser fregades. Cama blanca amb taques irregulars marrons, cilíndrica, robusta, curta (3-6 x 2-3 cm.), sempre menor al radi del barret.
Característiques: El barret adult pot assolir 16 cm. de diàmetre, de color blanc brut a crema, convex primerament i després pla per finalment adquirir la forma d'embut. Làmines poc decurrents, blanquinoses al principi i després ocràcies, gruixudes, amples, ben separades, que no baixen per la cama o ho fan molt poc. Les arestes es taquen de color marró clar en ésser fregades. Cama blanca amb taques irregulars marrons, cilíndrica, robusta, curta (3-6 x 2-3 cm.), sempre menor al radi del barret.
Hàbitat: Creix en terrenys argilosos a l'estiu i a la tardor.
Aspecte culinari: El pebràs té una carn de sabor coent i desprèn un líquid lletós, és un bolet no comestible ja que provoca problemes gàstrics.
Aspecte culinari: El pebràs té una carn de sabor coent i desprèn un líquid lletós, és un bolet no comestible ja que provoca problemes gàstrics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada