NOTICIES

Restauració: El treball d'una quinzena d'alumnes, que han restaurat els elements, aplicant guix, ciment cola, pintura i vernís fins aconseguir que esdevinguin rèpliques gegants de bolets. 
Per fer aquest treball, els alumnes han fet un treball de recerca dels orígens d'aquests elements, que van ser obra d'un artista solsoní poc conegut, l'Antoni Ramonet i Duran, entre finals dels 50 i principis dels 60 del segle passat. La iniciativa s’emmarca en la col·laboració de la UEC l’Afrau i el consistori solsoní. El curs passat, la regidoria d’Educació va encarregar a la UEC la restauració d’aquests bolets. Per tal d’assessorar-se, van acudir al Museu del Bolet de Montmajor.

 
Inauguració: Els i les alumnes de la UEC (i els "profes" també) han estat treballant dos cursos en la restauració dels bolets de la Mare de la Font. Alhora, s'ha elaborat un itinerari micològic.
El divendres 14 de Juny de l'any 2013 varen donar per acabada la feina ( encara que els falten alguns retocs) i, a proposta de l'Ajuntament de Solsona, convoquen dijous 20 de juny 2013 a les 18h un petit acte d'inauguració. La restauració va ser un exit i, la gent va quedar molt sadisfeta amb el nostre treball. Això, ens va obrir noves portes per el futur.
 http://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/8009/inauguracio/dels/bolets/restaurats/mare/font
http://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/8020/bolets/artistics/mare/font/llueixen/aspecte/renovat
 
Gimcana: Els participants de Setmana de la Gent Gran de Solsona, han seguit la Gimcana dels Bolets a la Mare de la Font de Solsona.
L'activitat l'han creada els alumnes de la UEC l'Afrau de Solsona, utilitzant l'aplicació Eduloc per donar a conèixer els bolets dels que ells mateixos han restaurat en els cursos anteriors. 
El recorregut -que es pot fer amb l'aplicació- s'ha ideat en forma de gimcana per fer tot passejant pel parc de la Mare de la Font, on hi ha taules i cadires en forma de bolets que els mateixos alumnes del centre havien restaurat mesos enrere. 


http://plaentornsolsona.blogspot.com/2014/05/gimcana-dels-bolets-la-setmana-de-la.html
http://www.regio7.cat/solsones/2014/05/07/uec-lafrau-crea-gimcana-coneixer/267123.html
Els alumnes de la UEC l’Afrau completen la restauració dels bolets de la Mare de la Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada